Natura în România

  • Diversitate geografică – România este o țară cu o mare diversitate geografică, ce cuprinde regiuni montane impresionante, precum Carpații, dar și câmpii, dealuri, delta și litoral la Marea Neagră. Această diversitate oferă o varietate extraordinară de peisaje naturale și habitate pentru o gamă largă de specii de plante și animale.
  • Biodiversitate bogată – România găzduiește o biodiversitate bogată și variată. În munți, păduri, mlaștini și Delta Dunării, se găsesc numeroase specii de plante și animale, inclusiv unele rare și endemice. România este recunoscută pentru numeroasele sale rezervații naturale și parcuri naționale, care protejează și conservă ecosistemele unice ale țării.
  • Peisaje naturale spectaculoase – Peisajele naturale din România sunt absolut spectaculoase. De la vârfurile înzăpezite ale munților înalți până la pădurile dense, râurile cristaline și lacurile glaciare, natura românească îți taie adesea respirația. Delta Dunării, cu peisajele sale de mlaștini și biodiversitatea bogată, este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate ecosisteme umede din Europa și este recunoscut ca sit de patrimoniu mondial UNESCO.
  • Gura Portiţei

    Gura Portiţei

    Gura Portiţei este locul în care apele Lacului Goloviţa şi Marea Neagră comunicau odinioară printr-o breşă naturală, care ulterior a fost închisă. Acum este o fâşie îngustă de nisip, alb şi fin, care desparte Marea Neagră de Delta Dunării pe o distanţă de 4 kilometri. Este ţinutul sălbatic dintre Dunăre şi mare, care îşi îmbie…

    Vizionează…

  • Parcul Național Retezat

    Parcul Național Retezat

    Parcul Naţional Retezat este cel mai complex şi mai grandios masiv montan din Carpaţii româneşti. Originalitatea sa constă în existenţa unor spectaculoase creste alpine ce depăşesc 2000 de m înalţime şi un relief sculptural, în care s-au imprimat urmele a două mari glaciaţii (Riss şi Würm). Alte episoade din seria „Natura în România”: Parcul Național…

    Vizionează…

  • Peştera Valea Cetăţii

    Peştera Valea Cetăţii

    „Peştera Valea Cetăţii” este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m. Peştera a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică și…

    Vizionează…

  • Rezervația Grădina Zmeilor

    Rezervația Grădina Zmeilor

    Rezervația Grădina Zmeilor se află pe teritoriul munților Meseș, parte din lanțul Carpaților Occidentali, lângă localitatea Gâlgăul Almașului, din județul Sălaj. Un fenomen natural deosebit de spectaculos, considerat de specialiști unic în Europa, rezervația figurează într-un vechi ghid turistic sub denumirea de “Grădina Zmeilor“ iar localnicii o numesc “Fata Cătanii“.

    Vizionează…

  • Parcul Naţional Piatra Craiului

    Parcul Naţional Piatra Craiului

    Parcul Naţional Piatra Craiului este situat în Carpaţii Meridionali, fiind inclusă Creasta Pietrei Craiului şi spaţii din culoarele limitrofe Rucăr-Bran şi Rucăr-Zărneşti. Parcul acoperă porţiuni din judeţele Braşov şi Argeş, cu o suprafaţă totală de 14773 ha. Alte episoade din seria „Natura în România”: Parcul Național Retezat Parcul Național Călimani

    Vizionează…

  • Parcul Național Călimani

    Parcul Național Călimani

    Situată în partea central-nordică a României, aria naturală protejată se întinde în partea nord-estică a județului Mureș, cea sud-vestică a județului Suceava, cea nord-vestică a județului Harghita și cea sud-estică a județului Bistrița-Năsăud. Alte episoade din seria „Natura în România”: Parcul Național Retezat Parcul Naţional Piatra Craiului

    Vizionează…