Cultură, istorie și Religie în România

 • Diversitate culturală și etnică – România este o țară cu o bogată diversitate culturală, influențată de o varietate de grupuri etnice, tradiții și obiceiuri. Această diversitate se reflectă în arta, muzica, dansul, gastronomia și alte aspecte ale culturii românești, care împrumută elemente din diferitele culturi care au coexistat și s-au întrepătruns de-a lungul istoriei.
 • Istorie îndelungată și variată – România are o istorie bogată și variată, care cuprinde perioade de domnie feudală, influențe ale Imperiului Roman, migrații și invazii ale diferitelor popoare, precum și perioade de modernizare și consolidare a statului național. Această istorie complexă se reflectă în numeroasele sale situri arheologice, castele, cetăți medievale și alte monumente istorice.
 • Religiozitate profundă – Religia a jucat întotdeauna un rol important în viața și cultura românească. Majoritatea românilor sunt creștini ortodocși, iar Biserica Ortodoxă Română este o instituție puternică și influentă în societate. Practicile religioase, sărbătorile și tradițiile au o importanță deosebită în viața cotidiană a oamenilor din România și au contribuit la formarea identității naționale și culturale a țării.
 • Mănăstirea Hadâmbu

  Mănăstirea Hadâmbu

  După o istorie zbuciumată şi insuficient elucidată se poate afirma că mănăstirea cunoscută îndeobşte sub denumirea tradiţională de „Schitul din Dealul Mare” sau sub cea actuală, de Mănăstirea Hadâmbu a trecut în ultimii 10 – 15 ani printr-o perioadă fără precedent de renaştere din propriile sale vestigii. Mănăstirea se află la o distanță de 30…

  Vizionează…

 • Muzeul oului încondeiat

  Muzeul oului încondeiat

  Încondeiatul ouălor este o veche tradiție pascală dezvoltată pe meleagurile românești cu multă măiestrie. Ca și mărturie a acestui vechi obicei, în Bucovina, în localitatea Vama, există un muzeu dedicat acestei frumoase arte. Alte episoade din seria „Tradiții și religie în România”: Mănăstirea Hadâmbu

  Vizionează…

 • Mocănița

  Mocănița

  Termenul de ”mocăniță”, pe lângă normalul diminutiv feminin al ”mocanului”, s-a împământenit și ca denumire a unui tren de cale ferată îngustă care circulă în regiunile montane. Acest tip de tren este propulsat de o locomotivă cu aburi, adesea denumită chiar ea ”mocăniță”.

  Vizionează…