Muzeul ASTRA din Sibiu

~ august 2006 ~
Muzeul ASTRA din Sibiu

Muzeul ASTRA din Sibiu este o comoară culturală ce aduce laolaltă tradițiile, arhitectura și meșteșugurile populare românești într-un cadru autentic și pitoresc. Cu o istorie ce se întinde pe parcursul a peste 50 de ani, muzeul oferă o incursiune fascinantă în viața și cultura tradițională a poporului român.

Muzeul ASTRA din Sibiu

Odată ce pășești în zona muzeală, ești întâmpinat de o panoramă uimitoare de case tradiționale țărănești, adunate din diferite regiuni ale României. Aceste case păstrează autenticitatea și specificul fiecărei regiuni, oferind o privire în lumea rurală și în modul de viață al strămoșilor noștri.

Muzeul ASTRA din Sibiu

În inima muzeului se află o serie de mori de vânt și de apă, care completează perfect peisajul tradițional. Aceste mori reprezintă o parte importantă din istoria meșteșugului românesc și sunt exemple vii ale ingeniozității și inventivității poporului român în utilizarea resurselor naturale pentru a-și asigura traiul.

Relaxare și recreere

Muzeul în aer liber „ASTRA” nu este doar un loc de învățare și explorare, ci și un loc de relaxare și recreere pentru întreaga familie. Vizitatorii au oportunitatea să se plimbe printre casele tradiționale, să admire o multitudine de unelte și alte lucruri ce se foloseau în gospodăriile tradiționale și să descopere secretele meșteșugurilor populare românești.

Muzeul ASTRA din Sibiu

În concluzie, Muzeul în aer liber „ASTRA” din Sibiu este o destinație de neratat pentru cei pasionați de tradiția și cultura românească. Cu casele sale tradiționale înconjurate de alte exponate culese din traiul de zi cu zi a zonelor rurale, muzeul oferă o experiență captivantă și autentică a vieții și meșteșugurilor populare din România. Este un loc unde trecutul atinge prezentul într-o simfonie a tradiției, simplității și frumuseții naturale.

Muzeul ASTRA din Sibiu